Lifestyle

NEOBIČAN A UKUSAN RUČAK Salata s gljivama i piletinom

Ponestalo vam je ideja za ručak. Želite nešto neobično, a ukusno. Pokušajte sa ovim receptom. Svidjeće se vašim ukućanima, ali i gostima.

Foto: Promo

 

Sastojci za preljev:

1 mala kašika senfa,

1 kašika alkoholnog sirćeta,

1 kašika ulja repice,

100 gr kiselog vrhnja,

100 ml jogurta.

Ostalo:

400 gr pilećeg bijelog mesa,

1 čen bijelog luka,1 zelena salata,

1 crveni radič,

2 ljutike,

250 gr šampinjona,

1 limun,

30 gr maslaca,

biber.

Priprema:

Pileća prsa nasijecite i pomiješajte s nasjeckanim bijelim lukom. Za preljev pomiješajte senf, sirće, ulje, kiselo vrhnje i jogurt.

Na četiri tanjira rasporedite narezanu zelenu salatu, radič, ljutiku, kriščice šampinjona i limunovu koru. Začinite preljevom. Meso ispržite na maslacu pa ga dodajte salati.