Lifestyle

NE ZNATE ŠTA ZA RUČAK? Predstavljamo vam recept za pileću Karađorđevu šniclu

Sastojci:
300g pileceg filea
50g kajmaka
2 jaja
so po ukusu
100g prezle
100g brašna
Sastojci za tartar sos:
2 žumanceta
kašičica senfa
so po ukusu
sok od pola limuna
kiseli krastavac 50g


Priprema:
Pileću šniclu iseći na kvadrat. Istući je da bude tanka, posoliti je i na jedan kraj staviti kajmak po dužini i uviti kao rolat. Šniclu uvaljati u brašno, zatim u jaja i prezle. Zagrejati ulje (malo više ulja) i pržiti je sa svih strana dok ne dobije rumenu boju. Servirati sa nekim prilogom (pomfrit, tartar sos, limun na kriške).

Tartar sos: Uzeti dva žumanceta, staviti u dublju posudu malo posoliti i ukjučiti mikser.

2 dcl ulja sipati kap po kap, pojačati mikser i miksati. Pred kraj dodati malo senfa, limunovog soka i sitno seckane krastavčiće.

Izvor: Praktična žena