Voda od testenine puna je vitamina i minerala koje biljkama pomažu da ostanu zdrave i podstiče njihov rast i razvoj, prenosi Dejli Mejl.
“Sledeći put kad budete kuvali testeninu, nemojte da bacite ostatak vode. Umesto toga, pustite vodu da se ohladi i zatim zalijte svoje biljke”, rekla je Daniel Nirnberg, predsednica grupe “Food Tank”.
Kada se testenina kuva, skrob se razgrađuje u vodi, a biljke vole skrob. Minerali u vodi biljkama služe kao đubrivo, što podstiče stabilniji i dugotrajan rast.
Voda će podstaći prirodne hranljive vrednosti koje se već nalaze u zemlji, a to će povećati vlažnost zemlje. Manje ćete zalivati biljke i uštedećete vodu.
Može da se koristi voda preostala od kuvanja testenine, povrća, krompira ili jaja. Jedino na šta bi trebalo da pazite jeste da voda ne sme da bude ni začinjena ni posoljena.
Izvor: Večernji list