Lifestyle

Napravite savršeno kremastu tortu od borovnica

Borovnica je super-namirnica koju možete koristiti za ukusan sirov desert.

Napravite kremastu i ukusnu tortu sa borovnicama koja se vrlo lako priprema bez pečenja.

Potrebni sastojci:     

250 grama oraha

130 grama bademovog brašna

6 urmi

3 kašike rastopljenog kokosovog ulja

1 kašika cimeta

250 grama borovnice

2 kašike soka od limuna

200 grama indijskog oraha, potopljenog u vodu najmanje 2 sata

65 grama kokosove ili obične pavlake

1 kašika ekstrakta vanile

50 mililitara javorovog ili agavinog sirupa

Način pripreme:

Da biste napravili koru, pokrijte dno posude papirom za pečenje. Stavite orahe, brašno od badema, urme, cimet i kokosovo ulje u blender. Mešavina treba da ima teksturu kao mleveni keks. Ako je suviše suva, dodajte malo vode dok ne postane lepljiva. Stavite smesu na dno i oblikujte koru,piše Ženski magazin. Ostavite smesu da stoji 15 minuta u frižideru.

Za fil, stavite borovnice, limunov sok i dve urme u ​​blender. Miksirajte dok se urme potpune ne sjedine sa borovnicama. Zatim ravnomerno nanesite mešavinu preko kore. Ostavite kolač u zamrzivaču dva sata.

Za pripremu poslednjeg sloja umutite pavlaku, umešajte mlevene indijske orahe, ekstrakt vanile i sirup od javora. Na kraju, nanesite smesu na smrznuti sloj od borovnica.

Vratite kolač u zamrzivač i ostavite ga da stoji još dva sata.

foto:kafepauza.mk