Borovnica je super-namirnica koju možete koristiti za ukusan sirov desert.
Napravite kremastu i ukusnu tortu sa borovnicama koja se vrlo lako priprema bez pečenja.
Potrebni sastojci:
250 grama oraha
130 grama bademovog brašna
6 urmi
3 kašike rastopljenog kokosovog ulja
1 kašika cimeta
250 grama borovnice
2 kašike soka od limuna
200 grama indijskog oraha, potopljenog u vodu najmanje 2 sata
65 grama kokosove ili obične pavlake
1 kašika ekstrakta vanile
50 mililitara javorovog ili agavinog sirupa
Način pripreme:
Da biste napravili koru, pokrijte dno posude papirom za pečenje. Stavite orahe, brašno od badema, urme, cimet i kokosovo ulje u blender. Mešavina treba da ima teksturu kao mleveni keks. Ako je suviše suva, dodajte malo vode dok ne postane lepljiva. Stavite smesu na dno i oblikujte koru,piše Ženski magazin. Ostavite smesu da stoji 15 minuta u frižideru.
Za fil, stavite borovnice, limunov sok i dve urme u blender. Miksirajte dok se urme potpune ne sjedine sa borovnicama. Zatim ravnomerno nanesite mešavinu preko kore. Ostavite kolač u zamrzivaču dva sata.
Za pripremu poslednjeg sloja umutite pavlaku, umešajte mlevene indijske orahe, ekstrakt vanile i sirup od javora. Na kraju, nanesite smesu na smrznuti sloj od borovnica.
Vratite kolač u zamrzivač i ostavite ga da stoji još dva sata.
foto:kafepauza.mk