Otkrila nam je recept koje mnoge Bosanke spremaju, a otkrila je i u čemu je trik pri spremanju šnicli od pilećeg mesa.
– U mojoj kući svi vole ovo jelo, a i jednostavno je za pripremu. Ali ove šnicle često budu suve, zato vam predlažem dva načina da budu mekane i sočne. A i moj savet za sve domaćice jeste da u smesu za pitu sa mesom dodate kašiku začina. Ukus je neverovatan i kad u smesu dodate sitno iseckane tikvice.
– Prvo treba ispohovati šnicle od pilećih prsa. Složiti ih u šerpu i preliti. Tajna preliva je isključivo u puteru i začinu. Sve što treba da radite jeste da stavite vodu da provri i dodate komad putera i kašiku suvog začina. Zatim vratite na tihu vatru tek toliko da šnicle upiju tečnost.
– Drugi tajni recept je da isečete pileće šnicle na željenu debljinu i prelijete jogurtom. Ostavite da odstoje minimum pola sata u frižideru. Nakon toga ih izvadite i pripremate na uobičajen način. Ovakve šnicle mogu se pripremiti i bez pohovanja, odnosno direktno na masnoći – otkrila je Aida.