Foto: Promo
Pročitajte recept za margarete.
Potreban materijal za margarete:
Za testo:
– 1/2 l mleka
– 2 kašičica soli
– 1 kašičica šećera
– 6 g praška za pecivo (pola kesice)
– 2 šolje za kafu ulja
– 800 g brašna
– 1 jaje
– kocka svežeg kvasca
Za fil:
– izdrobljen sir
– umućena 2 belanca
Kako se prave margarete
Zamesiti testo od sastojaka i ostaviti da naraste 60 minuta.
Rastanjiti testo debljine oko 5mm.
Čašom vaditi pogačice.
Svaku drugu pogačicu po sredini izdubiti malom čašicom.
Margarete praviti tako što stavite celu pogačicu, premažete je umućenim belancem, pa preko nje stavite onu sa šupljinom u sredini.
Šupljinu napunite filom (u umućena belanca dodajte sir i dobro promešajte), a venac premažite žumancetom.
Ostaviti da naraste oko 30 minuta i peći u zagrejanoj pećnici na umerenoj temperaturi.