Lifestyle

Lagano, voćno i kremasto: DESERT U ČAŠI je idealna poslastica za vrele dane

Čak i u toplim danima, svi volimo da se zasladimo laganim poslasticama za čiju pripremu nam ne treba mnogo vreme. Slatko, kremasto i voćno prava je kombinacija dezerta u čaši kome nećete odoleti.

tzwzqw.png

Sastojci:

  • 400 g maskarpone sira
  • 600 g kisele pavlake
  • 150 g prah šećera
  • 500 g malina
  • 4 kašike šećera
  • 3 vanilin šećer
  • 50 ml pavlake za kuvanje
  • 150 g bele čokolade

Desert-u-casi-.jpeg

Priprema:

Pola kilograma malina pomešati sa 3 kesice vanilinog šećera, i 4 kašike običnog šećera, a kada prokuva skloniti sa vatre u frižider da se ohladi.U drugoj šerpi rastopiti 150 gr bele čokolade. i kada se rastopi dodati 50 ml pavlake za kuvanje i kada se sve sjedini ostaviti da se ohladi.

Pomešati 400 gr maskarpone sira sa 600 gr kisele pavlake od 20% masti i 150 gr prah šećera.

Jedan deo ovog krema pomešati sa kašikom ohlađenih malina i spiati u čašu 2 kašike kao prvi sloj, nakon njega kašika malina, zatim belog krema, i na kraju belu čokoladu. Slojevite čaše dekorisati voćem po želji.

Detaljnu pripremu pogledajte u videu ispod.