Sastojci:
- 400 g maskarpone sira
- 600 g kisele pavlake
- 150 g prah šećera
- 500 g malina
- 4 kašike šećera
- 3 vanilin šećer
- 50 ml pavlake za kuvanje
- 150 g bele čokolade
Priprema:
Pola kilograma malina pomešati sa 3 kesice vanilinog šećera, i 4 kašike običnog šećera, a kada prokuva skloniti sa vatre u frižider da se ohladi.U drugoj šerpi rastopiti 150 gr bele čokolade. i kada se rastopi dodati 50 ml pavlake za kuvanje i kada se sve sjedini ostaviti da se ohladi.
Pomešati 400 gr maskarpone sira sa 600 gr kisele pavlake od 20% masti i 150 gr prah šećera.
Jedan deo ovog krema pomešati sa kašikom ohlađenih malina i spiati u čašu 2 kašike kao prvi sloj, nakon njega kašika malina, zatim belog krema, i na kraju belu čokoladu. Slojevite čaše dekorisati voćem po želji.
Detaljnu pripremu pogledajte u videu ispod.
add a comment