Pravilo da se večera do šest uveče odavno je zastarelo. Ono više ne odgovara modernom čoveku, ako ništa drugo – zato što je navikao da radi do ponoći, odlazi kasno na spavanje, jede u pokretu.
Foto: Promo
Možete ga zameniti sa nekoliko jednostavnih pravila: večerajte 3 sata pre spavanja, izbacite ugljene hidrate, nemojte jesti ispred televizora, pazite na veličinu porcije i za večeru radije birajte lagane salate.Lako je deliti savete, ali mi vam nudimo i recepte za laku večeru – koji su zaista drugačiji! Začinite uljem, sokom od limuna, senfom, jogurtom – svaka varijanta će biti izvanredna. A što je najvažnije, izbeći ćete neprijatan osećaj težine u stomaku. Jeste li spremni da naučite nešto novo?
Salata sa senfom
Sastojci
260 g zelene salate3 paradajza2 krastavca1 lukpola veze korijanderapola veze peršuna4 supene kašike jogurta2 čena belog luka1 supena kašika senfa80 g tvrdog siraso i biber po ukusu
Priprema
Operite zelenu salatu, zelen i povrće.Salatu iskidajte rukama. Nasecite krastavce, paradajz i luk. Sitno iseckajte zelen. Narendajte tvrdi sir. Pomešajte sir s jogurtom, senfom i ispasiranim belim lukom.Izmešajte sve sastojke u dubokoj posudi za salatu. Na kraju, salatu od povrća i jogurta po ukusu začinite solju i mlevenim crnim biberom.
Salata s piletinom i soja sosom
Sastojci1 paradajz1 krastavac200 g pilećeg belog mesa1 supena kašika soja sosa100 g zelene salate1 čen belog lukamaslinovo ulje po ukususo i biber po želji
Priprema
Da biste za večeru pripremili ovu laganu dijetalnu salatu, isecite belo meso na komadiće. Marinirajte ga u soja sosu i belom luku 20 minuta. Zatim ga pržite na ulju dok ne postane zlatno smeđe.Operite listove salate. Iskidajte ih rukom i stavite u duboku činiju. Nasecite krastavac i paradajz, pa i njih ubacite u činiju za salatu. Začinite sve uljem, solju i biberom.
Foto: Promo
add a comment