Lifestyle

Kuhinja: Lagana i hranljiva pizza od tikvica

Ako vam je ponestalo ideja za ručak, a volite lagano proljetno povrće, idealna namirnica je tikvica. Lako se sprema, hranljiva je i ukusna.

Foto: Promo

Potrebno:

4 tikvice

1 kašika maslinovog ulja

230 g mljevenog mesa (ćurećeg, pilećeg, svinjskog…)

½ male kašike origana

½ male kašike bosiljka

so i biber po ukusu

1 ½ šolja marinara sosa (može i običan sos od paradajza)

2/3 čaše narendanog mocarela sira

¼ šolje malih feferona

¼ čaše narendanog parmezana

Priprema

Zagrijte rernu na 190 stepeni i na pleh stavite papir za pečenje.

Isijecite svaku tikvicu horizontalno na pola, a zatim izvadite sredinu ostavljajući oko 1 cm mesa unutra.

Zagrijte maslinovo ulje na tavi na srednjoj jačini. Dodajte mljeveno meso, origano, bosiljak, so i biber. Pržite dok meso ne porumeni (između 3 i 5 minuta). Prospite višak ulja i masti i dodajte marinara sos. Sve miješajte oko 1-2 minuta.

Dobijenu smjesu ravnomjerno sipajte u svaku tikvicu i pospite preko mocarelu i feferone (opciono). Stavite ih u rernu i pecite dok se sir ne otopi, a tikvice omekšaju (oko 12-15 minuta).

Odmah servirajte i ukrasite parmezanom po želji. Prijatno!

Foto: Promo