Ako vam je ponestalo ideja za ručak, a volite lagano proljetno povrće, idealna namirnica je tikvica. Lako se sprema, hranljiva je i ukusna.
Foto: Promo
Potrebno:
4 tikvice
1 kašika maslinovog ulja
230 g mljevenog mesa (ćurećeg, pilećeg, svinjskog…)
½ male kašike origana
½ male kašike bosiljka
so i biber po ukusu
1 ½ šolja marinara sosa (može i običan sos od paradajza)
2/3 čaše narendanog mocarela sira
¼ šolje malih feferona
¼ čaše narendanog parmezana
Priprema
Zagrijte rernu na 190 stepeni i na pleh stavite papir za pečenje.
Isijecite svaku tikvicu horizontalno na pola, a zatim izvadite sredinu ostavljajući oko 1 cm mesa unutra.
Zagrijte maslinovo ulje na tavi na srednjoj jačini. Dodajte mljeveno meso, origano, bosiljak, so i biber. Pržite dok meso ne porumeni (između 3 i 5 minuta). Prospite višak ulja i masti i dodajte marinara sos. Sve miješajte oko 1-2 minuta.
Dobijenu smjesu ravnomjerno sipajte u svaku tikvicu i pospite preko mocarelu i feferone (opciono). Stavite ih u rernu i pecite dok se sir ne otopi, a tikvice omekšaju (oko 12-15 minuta).
Odmah servirajte i ukrasite parmezanom po želji. Prijatno!
Foto: Promo