Ako volite slatkiše, ova čokoladna poslastica će vas oduševiti! A najbolje od svega je što vam za pripremu treba svega 30 minuta.
Foto: Promo
Potrebno:
3 kom jaja
110 g kristal šećera
100 g čokolade
90 g maslaca
35 g bijelog pšeničnog brašna
1 kašika kakao u prahu
1 kašika mlijeka
Priprema
Razbijte jaja u posudi i razmutite ih sa šećerom.
Rastopite čokoladu na pari, dodajte maslac i dobro promiješajte dok se maslac ne rastopi. Pustite da se malo ohladi pa pomiješajte maslac i čokoladu s jajima.
Dodajte prosijano brašno, kakao i mlijeko. Dobro promiješajte.
Premažite maslacem i pospite brašnom četiri male posude za souffle ili male limene kalupe, napunite smjesom te stavite 1 sat u zamrzivač.
Zagrijte rernu na 210°C.
Pecite ohlađene tortice 10-15 minuta dok se vanjski sloj ne ispeče, a sredina ostane mekan.
Ostavite da se malo ohlade u kalupu, a zatim ih izvadite i poslužite još tople s tučenim slatkim vrhnjem, piše Gastro.