Foto: promo
Sastojci:
20 krilaca
1 čen belog luka
mrvljena paprika
1 limun
3 kašike soja sosa
so, biber
4 kašike ulja
4 paprike (žuta i crvena)
250 g koktel paradajza
1/2 veze mirođije
1 glavica luka
150 g kisele pavlake
100 g kiselog mleka
2–3 kašike rena (teglica)
malo šećera
1. Meso oprati, posušiti i zaseći kožu na nekoliko mesta. Iseckati beli luk. Limun dobro oprati, izrendati, preseći i iscediti sok. Sve izmešati s belim lukom, soja sosom, solju, biberom, mrvljenom paprikom i uljem. Premazati meso marinadom i ostaviti u frižideru na nekoliko sati da se marinira.
2. Nauljiti rešetku iz rerne i poređati krilca. Staviti rešetku u rernu na 15–20 minuta, da se peče.
3. Za salatu iseckati paprike na šire prutiće. Za sos iseckati mirođiju i crni luk i izmešati s kiselim mlekom i pavlakom. Dodati još ren, so, biber i šećera po ukusu. Servirati krilca uz sos, koktel paradajz i papriku.
SUPERSAVET
Stavite ispod rešetke pleh odgovarajuće veličine i obložite ga folijom. Masnoća iz mesa će curiti u pleh (a ne po rerni), a posle samo sklonite foliju i sve će biti čisto!