Možda do sada niste naišli na recept za hljeb bez glutena, napravljen od komadića čokolade i banana, kakav jede Kourtney Kardashian, piše Poosh. Možete ga poslužiti ujutro, poslijepodne ili navečer, po vašem izboru, ali sigurno će vaš dom ispuniti prelijepim mirisom i zadovoljiti vašu potrebu za slatkišima.
Za pripremu potrebno je oko 5 minuta, peče se 50-60 minuta, a osim što je bez glutena, ovaj hljeb ne sadrži ni mlijeko.
Sastojci:
-
- 4 organske, prezrele banane
-
- 1 šoljica organskog kokosovog šećera
-
- ¾ šoljice organskog bademovog brašna
-
- ½ šoljice organskog brašna od tapioke
-
- 1 kašičica sode bikarbone
-
- ½ praška za pecivo
-
- 1 kašičica cimeta
-
- ¼ kašičice kuhinjske soli
-
- 4 velika organska jajeta
-
- ¾ šoljice komadića čokolade (možete ih zamijeniti i orasima ili drugim orašastim plodovima, ako želite)
Priprema:
1. Zagrijati pećnicu do temperature od oko 180 stepeni.
2. Sve suhe sastojke pomiješajte u jednoj posudi, a sve vlažne sastojke u drugoj.
3. Lagano dodajte vlažne sastojke u posudu sa suhim sastojcima i izmiješajte ih.
4. Pospite komadima čokolade ili orasima.
5. Izlijte tijesto u posudu za hljeb srednje veličine i pecite 50-60 minuta.