- 290g brašna
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašičice šećera
- 1/2 kašičice soli
- 180ml mlakog mleka
Priprema:
Od navedenih sastojaka umesite glatko testo i ostavite da naraste oko sat vremena. Nakon toga testo podelite u 12 delova. Svaki deo razvaljajte oklagijom da dobijete oblik elipse. Premažite uljem i presavijte. Svaku lelinjicu stavite na komad pek papira i pustite da narastaju oko 15 minuta. Kuvajte ih na pari ili u običnoj cediljci iznad šerpe ili u banbusovim posudama oko 10 minuta.
Punjenje
Sastojci:
- 1kg sveže slanine
- 1 crni luk
- 1/2 glavice belog luka
- 1 kašika svežeg đumbira
- 2 kašike sosa od ostriga
- 5 kašika soja sosa
- 2 kašike meda
- 5 kašika pirinčanog vina
- 1 šolja vode
- So i biber
Priprema:
Slaninu isecite na kockice pa pržite u tiganju dok ne porumeni, dodajte sitno seckan crni i beli luk i đumbir. Dinstajte još malo pa dodajte ostale sastojke te krčkajte još oko pola sata na laganoj vatri.
Ovim nadevom punite lepinje i dodajte salatu po želji (krastavac, paprika, paradajz)
add a comment