Lifestyle

KINESKI BURGER sa slaninom u parenom pecivu

Kineski burger sa slaninom je pravi izbor za sve gurmane. Mekana lepinja punjena filom od mesa i povrća je sjajna kombinacija koja će vas oduševiti i čijem ukusu nećete moći da odolite.
Sastojci:

  • 290g brašna
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašičice šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 180ml mlakog mleka

Priprema:

Od navedenih sastojaka umesite glatko testo i ostavite da naraste oko sat vremena. Nakon toga testo podelite u 12 delova. Svaki deo razvaljajte oklagijom da dobijete oblik elipse. Premažite uljem i presavijte. Svaku lelinjicu stavite na komad pek papira i pustite da narastaju oko 15 minuta. Kuvajte ih na pari ili u običnoj cediljci iznad šerpe ili u banbusovim posudama oko 10 minuta.

291931668_362584149289926_33676259264973759_n.webp

Punjenje

Sastojci:

  • 1kg sveže slanine
  • 1 crni luk
  • 1/2 glavice belog luka
  • 1 kašika svežeg đumbira
  • 2 kašike sosa od ostriga
  • 5 kašika soja sosa
  • 2 kašike meda
  • 5 kašika pirinčanog vina
  • 1 šolja vode
  • So i biber

Priprema:

Slaninu isecite na kockice pa pržite u tiganju dok ne porumeni, dodajte sitno seckan crni i beli luk i đumbir. Dinstajte još malo pa dodajte ostale sastojke te krčkajte još oko pola sata na laganoj vatri.

Ovim nadevom punite lepinje i dodajte salatu po želji (krastavac, paprika, paradajz)

291920976_723237435561959_8380554449145017840_n.webp

Foto: Instagram