Ovo hrskavo predjelo idealno je za ljubitelje delikatnih ukusa i veštog balansa između slatkog, kiselog i slanog. Nauči i sama praviti kineske rolice, i oduševi svoje ukućane ovim popularnim toplim predjelom.
Potrebni sastojci za kineske rolnice
– listovi tankog testa
– 200 grama mljevene svinjetine
– 1 kineski kupus
– 1 mladi luk
– 1 šargarepe
– 1 kašičica đumbira
– celer
– kineski umak od soje
– biljno ulje
– 1 kašika šećera
– so i papar.
Kako se prave kineske rolnice
Na malo biljnog ulja propržite mladi luk naseckan na kolutiće, celer na male komadiće, šargarepa na uske trakice, đumbir.
Kad povrće omekša dodajte mu mlevenu svinjetinu i malo kineskog umaka od soje.
Smesu potom posolite, pobiberite pa joj dodajte šećer.
Pri kraju kuvanja stavite i kineski kupus narezan na trakice.
Razvucite testo za savijače – premažite ga uljem i napunite smesom.
Savijete testo u tanke rolice i prepržite ga na vrlo vrućem ulju u woku ili fritezi tri do četiri minuta.
Hrskave rolice položite na kuhinjski papir kako biste uklonili višak masnoće, poslužite tople uz umak od soje.
Uživajte!