Modni fotograf Dejan Milićević kaže da je na razne dijete i pokušaje da se brzo oslobodi viška kilograma potrošio oko 10.000 eura.
Dejan Milićević je javno podijelio svoju borbu sa viškom kilograma, što je problem sa kojim se suočava sve veći broj ljudi. Njegova iskustva sa različitim dijetama i nutricionistima, kao i konačno rješenje u vidu operacije želuca, mogu biti poučna za one koji razmišljaju o sličnim koracima.
Naime, on je u nekoliko navrata govorio o tome da nikako nije uspjevao da izgubi na kilaži, kao i da je morao da ustaje tako što uhvati zalet, da bi mogao da se pridigne iz fotelje.
– Nema kod kog nutricioniste nisam bio. Mislim da sam dao 10 hiljada eura na sve moguće i nemoguće dijete… Sve su imale jo- jo efekat. Stvarno mi ništa nije pomagalo, baš sam bio očajan. Moji prijatelji i neki ljudi iz okoline su primjetili da sam nekako utučen, a to je u stvari bila samo depresija i moja nevoljnost, jer se nikako nisam mirio sa činjenicom da ne mogu da smršam. Imao sam 143 kilograma i stalno me je boljelo lijevo koljeno. Nisam mogao da ustanem, a da ne ‘uhvatim zalet’, a da ne govorim o tome da ni pertle nisam mogao da zavežem, već je uvijek za to bila potrebna neka vrsta akrobatike – rekao je Dejan jednom prilikom za medije.
Milićević je na kraju donio odluku da ode na operaciju želuca, pa je tako uspio da skine višak kilograma.
– Kuma mog najboljeg druga je poslije porođaja imala oko 150 kilograma i odlučila se za operaciju. Vidio sam njene rezultate i tako sam riješio da posjetim jednog doktora u Sremskoj Kamenici. Operacija traje sat i 20 minuta. Budite se u intenzivnoj njezi gdje provodite jedan dan… Narednog vas vraćaju na odjeljenje gdje provodite dva dana i onda odlazite kući. Na stomaku imam tri mala nevidljiva krstića, ali nekako je sve dobro prošlo.
Milićević je poslije intervencije morao da poštuje striktna pravila.
– Poslije operacije nedjelju dana samo uzimate tečnu hranu: supice, čajeve i vodu. Druge nedjelje prelazite na potaže i smutije, a treće nedjelje na blendane obroke. Poslije mjesec dana pomalo uvodite čvrstu hranu koja vam prija. Morate malo da eksperimentišete sa hranom. Šećeri i alkohol se izbacuju i tako dalje – rekao je Dejan ranije za medije.