Sastojci
Testo:
- 500g brašna
- 250ml mleka
- 1 suvi kvasac
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Nadev sa sirom:
- 200g sitnog sira
- 100g kačkavalja
- 2 kašike kisele pavlake
- so
Nadev sa pečurkama:
- 200g pečuraka
- 1 veza mladog luka
- 2 jaja
Priprema: Prvo zamesite testo. Pomešajte sve sastojke sa toplim mlekom i ostabite da nadolazi na toplom oko sat vremena. Testo zatim premesite i napravite 2 jufkice. Svaku razvucite oklagijom u elipsu i pričvrstite na krajevima da dobijete oblik čamca. Stavite u pleh na pek papir. Uključite rernu na 200 stepeni. Pomešajte sireve i pavlaku i stavite kao prvi sloj na testo. Pečurke usitnite i izdinstajte na seckanom mladom luku i, začinite i stavite preko sira. Pecite oko 15 minuta. Izvadite iz rerne, kašikom napravite udubljenje u koje stavite jaje i pecite još 5 minuta
add a comment