Lifestyle

Kačapuri sa pečurkama će vas osvojiti na prvi zalogaj!

Kačapuri sa pečurkama su idealan spoj hrskavog testa i sočnog nadeva koji ćete obožavati da konzumirate za bilo koji obrok u toku dana.

288501680_173512515118808_8936287963519938231_n.jpg

Sastojci

Testo:

  • 500g brašna
  • 250ml mleka
  • 1 suvi kvasac
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera

Nadev sa sirom:

  • 200g sitnog sira
  • 100g kačkavalja
  • 2 kašike kisele pavlake 
  • so

Nadev sa pečurkama:

  • 200g pečuraka
  • 1 veza mladog luka
  • 2 jaja

Priprema: Prvo zamesite testo. Pomešajte sve sastojke sa toplim mlekom i ostabite da nadolazi na toplom oko sat vremena. Testo zatim premesite i napravite 2 jufkice. Svaku razvucite oklagijom u elipsu i pričvrstite na krajevima da dobijete oblik čamca. Stavite u pleh na pek papir. Uključite rernu na 200 stepeni. Pomešajte sireve i pavlaku i stavite kao prvi sloj na testo. Pečurke usitnite i izdinstajte na seckanom mladom luku i, začinite i stavite preko sira. Pecite oko 15 minuta. Izvadite iz rerne, kašikom napravite udubljenje u koje stavite jaje i pecite još 5 minuta

Foto: Instagram