Probajte ovaj ukusni recept sa vrlo malo brašna i bez belog šećera.
Foto: Promo
Sastojci:
1 kg krompira
1 žumance
1 celo jaje
malo ulja
malo soli
brašno po potrebi
džem po vašem izboru
Način pripreme:
Oljuštite krompir, operite ga, iseckajte i skuvajte. Od kuvanog krompira napravite pire. Dodajte jedno jaje, žumance, malo ulja ili putera, so i brašno da napravite testo.
Testo ne bi trebalo da bude previše mekano. Potrebno je oko pola sata da dobro sjedinite sastojke. Što duže mesite testo, biće ukusnije i lakše za pripremu.
Napravite testo u formi hleba i podelite ga na 12 delova. Napravite oblik palačinke od svakog dela. Prilagodite veličinu vašem tiganju.
Na zagrejanom ulju pecite palačinke sa obe strane. Trebaće vam više ulja, pa ga dodajte prilikom stavljanja svake palačinke.
Namažite palačinke po vašem ukusu.