Ovako jednostavan recept prosto morate da probate! Ovo su stvarno jedine lazanje koje morate da naučite da spremate!
Prvenstveno zbog toga što je ukus odličan, jelo izgleda fenomenalno, a ne traži ni mnogo angažmana ni cimanja.
Oduševite sami sebe ovim gotivnim lazanjama, a gostima poslužite sendviče…
Potrebni sastojci:
- Jaje,
- Sitan ovčiji sir, poželjno od ovčije surutke, ali ukoliko više volite kravlji, možete mešati sitan sir sa pavlakom.
- Mocarela sir
- Parmezan
- Svež spanać (listovi)
- Vaš omiljeni sos za paste ili lazanje (mi smo koristili milanese, sledeći je bolognese)
- Testo za lazanje
Za 3 ovakve lazanja-rolnice dovoljno vam je jedno jaje, koje ćete umutiti i mešati sa sirom dok se ne spoje u finu masu kojom ćete filovati. Savetujemo da unapred pripremite listove spanaća, iseckate sir na kriške mocarele i izrendate tvrdi parmezan. Ako imate samo onaj u kesici, nije problem. Možemo i sa njim da radimo.
Uz to svakako treba da pripremite svoj omiljeni sos, recimo milanese.
Skuvajte prvo testo za lazanje, ocedite i počnite da filujete. Prvo namažite masu od jajeta i sira, poređajte red listova spanaća, zatim red sosa, parmezana, pa urolajte u rolnicu.
U staklenu posudu prethodno namazanu sosom poređajte rolnice stavite još malo sosa preko, pokrijte svaku rolnicu jednom kriškom mocarele, pa pospite sa još mlo parmezana i stavite u rernu.
Neka se sprčka na 175 stepeni otprilike i za pola sata klopica je spremna.
Foto: promo