VODENI ZNACI: Izbacite masnoće!
RAK
Kako je njihov prirodni element voda, jelovnik rakova trebalo bi biti sačinjen od morskih plodova. Preporučuju se lagani obroci, mlečni proizvodi, od žitarica pšenica i raž, a kada je reč o voću i povrću na meniju su- pasulj, krompir,karfiol, brokoli, paradj i krastavac, banane, lubenica i limun. Izbegavati masnu i slanu hranu kao i rafinisani šećer.
ŠKORPIJA
Idealna hrana za ovaj znak jesu morkse ribe poput tune, lososa, jastoga i lignji. Od mesa preporučuje se divljač i nemasna govedina, od povrća – zelena salata, krastavac, šargarepa, paradajz, sočivo i luk, a od voća – trešnja, jagoda, banana, lubenica i grejp. Dobrobit im donose i namirnice poput đumbira i badema. Izbegavati kvasac, so i slatkiše.
RIBE
Najlogičniji odgovor na pitanje šta ribe trebaju jesti jeste ribu! Pored integralnih žitarica ribe bi trebalo da jedu grožđe, jabuke, šljive, breskve, banane, limun,narandže, dinje, urme i mango. Dobrobit probavi donose im alge kao i hrana bogata gvožđem. U širokom luku izbegavati kafu, alkohol i prerađene šećere.
VAZDUŠNI ZNACI: Izbegavajte šećer i grickajte orašaste plodove!
BLIZANCI
Blizanci malo vremena posvećuju hrani i neretko jedu onako usput, obavljajući istovremeno još neki posao. Trebali bi jesti što laganiju hranu – meso isključivo od pernatih životinja i puno voća i povrća. Uvek birati zelenu salatu, spanać. karfiol, mahunarke i celer. Dobrobit im donose orašasti plodovi, i voće poput jabuke, trešanja, šljive, grejpa i šipka. Izbegavati korenasto povrće, kvasac, šećere i sodu.
VAGA
Vage pridaju dosta značaja kvalitetu namirnica koje unose, a najveća slobost su im slatkiši. Zbog velikog unosa ugljinih hidrata umeju da kubure sa kilogramima. Zato bi radi uravnotežene ishrane trebalo da konzumiraju kukuruz, šargarepu, paradajz, orahe, bademe i biljne sireve. Od voća im koriste bobičasti plodovi, crveno voće i šljive a trebalo bi da se klone gaziranog pića, alkohol i kvasac.
VODOLIJA
Niskokalorična hrana uz obevezan unos morskih plodova, tofu sira i jogurta a od povrća brokoli, beli luk, zelenu salatu, kupus (i to najčešće kuvano). Voćni jelovnik trebalo bi da sačinjavaju jabuke, kruške, dinje, smokve i urme a dobrobit donose bundeva, đumbir i proteinske pločice. Kafa, kvasac i rafinisani šećer su za izbegavanje.