Zanimljivosti

GDJE pojesti najbolje ćevape? U top 10 čak tri restorana iz Tuzle

Ćevabdžinica “Željo” na prvom je mjestu, a preporučio ju je National Geographic i 25 kritičara hrane. Na drugom mjestu je ćevabdžinica “Petica-Ferhatović” koju je preporučio David Hoffmann i 24 kritičara hrane.Ne trećem mjestu je ćevabdžinica “Kod Muje” iz Banje Luke koju je preporučio Mondo i osam kritičara hrane.

U top deset ušli su i Restoran “Limenka” iz Tuzle koji je preporučili brojni kritičari hrane, zatim ćevabdžinica “Hodžić”, “Zlaja” iz Tuzle, “Tima-Irma” iz Mostara, “Kastel” i “Specijal”iz Sarajeva, i “Pivnica Taverna” iz Tuzle.

Na ostalih 13 mjesta našli su se ćevabdžinica “Hari” iz Travnika, “Znam” i Dženita” iz Sarajeva, Roštiljnica A&D iz Banja Luke, “Mrkva” iz Sarajeva, “Bešlić” iz Zenice, “Kurto” iz Sarajeva, “banjalučanka” iz Banja Luke, “Sarajka” iz Tuzle, “CT European Cafe&Grill” iz Sjedinjenih Američkih Država, “Kod Seje” iz Zenice, “Braća Zmajevi” iz Sarajeva te na posljednjem mjestu ćevabdžinica “Savčić” iz Beograda.

Taste Atlas je ćevape opisao kao tradicionalno bosansko jelo koje se pravi od mljevenog goveđeg mesa, začinjeno različitim začinima poput soli, bibera i paprike u prahu.

Inače na siteu Taste Atlas možete pronaći gdje možete pojesti neka od najboljih tradicionalnih jela na svijetu, prenosi “Klix.ba”.