Zaljubljeni ste i želite pripremiti romantičan doručak svom partneru? Poslastice u obliku srca nisu retkost, a ako ste se odlučili pripremiti romantičnu večeru ili doručak iznenađenja za svog partnera – dodaj i tome dašak srcolike kreativnosti.
Foto: Promo
Kuvano jaje
Kako bi tvrdo kuvano jaje dobilo oblik srca potreban ti je komad pravokutnog kartona, okrugli štapić i dve gumice.
Presavij karton na pola, on će činiti kalup za donji deo srca. Skuvano jaje dok je još toplo oguli i položi dužom stranom u karton.
Zatim s gornje strane utisni štapić u jaje i učvrsti ga gumicama. Kada se jaje ohladi zadržaće oblik srca.
Prženo jaje
Za ovo ti treba jedan srcoliki kalup i jedan veći okrugli.
Prvo odvoji belance od žumanca, pripremi tiganj i na njega položi okrugli kalup i unutar njega srcoliki kalup.
Žumance ulij u srcoliki kalup, pričekaj da se učvrsti na toplini i ukloni kalup srca.
Tada pažljivo ulij belance oko srca. Na kraju ukloni drugi kalup i isprži jaje do kraja.
Prženi krumpirići
Vrlo je jednostavno krumpir oblikovati u srca uz pomoć kalupa, a možeš i bez kalupa s običnim nožem.
Izreži krumpir na kriške kao i obično, ali ovog puta u svaku krišku utisni kalup srca.
Mala srcašca koja dobiješ dalje prži kao i inače.
Ovo su samo neki od primera, a ideju možeš prilagoditi hrani koju želiš i razvijati prema svojim kreativnim sposobnostima. Možeš u salatu dodati različito povrće koje si oblikovala u srca, oblikovati celu pizzu, pljeskavicu ili obični tost.