Sastojci:
- 300 komada višanja ili marela
- 300 komada listova višnje ili marele
- 3l vode
- 3kg šećera
- 5 limuntusa
- 2 vanilin šećera
- 1 konzervans
Priprema:
U veliku šerpu stavite oprane marele, listove i vodu. Stavite da provri i sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Zatim marele dok su još u vodi izgnječite rukama. Procedite, stavite u drugu posudu. U dobijenu tečnost sipajte šećer, vanilin šećer, limuntus i konzervans. Sve promešajte i ostavite poklopljeno. U naredna 24 sata promešajte kad god se setite da bi se šećer otopio. Nakon toga, kada je šećer skroz otopljen sipajte sirup u čiste, sterilisane flaše. Dobićete oko 5-6l sirupa. U letnjim danima, razblažen sa vodom, ohlađen i poslužen sa ledom biće savršeno osveženje.
add a comment