Povećanje međunarodnih utjecaja znači da ćete lako pronaći sve od muffina do banh mi, kao i sate i sushi ovdje danas, a dok su stanovnici holandskog grada uglavnom avanturisti, lokalna kuhinja je i dalje veoma popularna za prosječan obrok za sedmodnevni obrok. Kao i svaka nacija, holandski su sastavljeni od pojedinaca, tako da možemo samo generalizovati i prikazati neke od najuticajnijih dnevnih obroka.
Doručak
Doručak se obično sastoji od krušenog hleba sa bilo kojim od sljedećih preliva: appelstroop , sir , hladno meso, džem, džem, lešnik-čokoladna šipka ili slatke posude , poznate kao hagelslag (tip koji bi obično stavljali na kolač: u čokoladu , ili voćnih aroma). Beschuit (okrugle rukavice ) sa jagodama, buttered ontbijtkoek (kolač od riženog brašna i začina kao što su karanfili, cimet, đumbir i muškatni orah) i popularne ribizle sa sirom. Žitarice, granola i muesli, često posluženi sa voćem, takođe uživaju. Doručak će često biti konzumiran kafom , čajem ili sokom.
Ručak
Većina holandskih ljudi još uvijek puni ručak na posao, obično se sastoji od sendviča sa smeđim kruhom i sirom (poznatim kao bruine boterham met kaas ) i pola pinta pinjenca , sa parče voća. Holandski radnici često jedu sličan obrok u kantini svoje kancelarije. Alternativno, oni mogu ići na broodje bal (meso na meku bijelu pecenu ), kobasičnu rolicu, tosti (obično napečeni sendvič sa šunkom i sirom), broodje kroket (duboko pržena krveta na ražnju sa mesom ), supu ili salatu, sa valjanim valjkom i kuvano jaje.
Večera
Holandski rade rano, a mnoge porodice jedu već od 5 ili 18 sati. Obrok se često sastoji od mesa i dva povrća, ili (povrća, sastavljena od jedne ili više vrsta povrća, a služi se s sosom, rookvortom , dimljena kobasica ili drugo meso). Čorbe i sjajne supe zasnovane na mahunarkama koje su sami po sebi su vrlo popularne, npr. Supa od braonice , graška supa i supa od sočiva. Večeru često sledi desert od voća, hladnog mastila ili jogurta i šolja kafe.