Sastojci:
- 1 suvi kvasac
- 250ml tople vode
- 1 kašičica šećera
- 150g čvaraka
- 2 kašike masti
- 50g margarina iz frižidera
- 1 jaje
- 400g brašna
Za premazivanje:
- 1 jaje
- Susam
Priprema: Stavite u mlaku vodu kvasac, šećer i kašiku brašna. Ostavite da kvasac proradi, a zatim stavite smesu u činiju. Dodajte jaje, so i sve dobro izmešajte, a onda stavljajte brašno malo po malo dok ne dobijete glatko testo. Testo pokrijte providnom folijom i ostavite da naraste oko sat vremena. U međuvremenu čvarke sameljite sa dve kašike masti. Testo razvucite oklagijom, polovinu premažite smesom od čvaraka, presavijte, opet razvucite, pa polovinu premažite rendanim margarinom. Tako uradite tri puta, presavijajte, razvucite, premažite. Na kraju razvucite testo da bude veličina pleha. Isecite na kockice i stavite u pleh. Premažite jajetom i pospite susamom. Ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.