Kokice zaista jesu odličan izbor za grickanje ako ne želite uneti puno kalorija i masnoća. Dobra vest je da sadrže puno vlakana zbog kojih ćete duže osećati sitost i zahvaljujući kojima će proces probavljanja hrane biti bolji, „lagane“ su za želudac i nemaju puno kalorija.
Ipak, sve dobre strane mogu se uništiti u trenu ako ih pripremate na pogrešan način. Ne bi trebalo da ih spremate u mikrotalasnoj jer ta pakovanja sadrže veliku količinu soli i masnoće, pa ćete ih u trenu pretvoriti u masnu i kaloričnu grickalicu koja sigurno nije dobra za održavanje kilograma niti za čestu konzumaciju, prenosi Zadovoljna.rs.
Osim toga, vrećica u kojoj se nalaze sadrži perfluorooktansku kiselinu koja je jako štetna za zdravlje, stoji u saopštenju objavljenom na službenim stranicama Američke agencije za hranu i lekove. Ta stvar služi za zadržavanje masnoće unutar kese, a testiranja na životinjama takođe su pokazala da povećava rizik od raka jetre, testisa i gušterače kod njih.
Još jedna informacija koja bi vas mogla zgroziti je da sadrže masnoće za ceo jedan dan! Koristi se palmino ulje koje je, odavno je poznato kao štetno jer povećava holesterol i ugrožava zdravlje srca.
Takođe, izbegavajte kokice u bioskopu, samo jedna merica ima otprilike 1.160 kalorija, a količina masti dovoljna je za čak tri dana!
Kako ih onda jesti? Stručnjaci kažu da bi najbolje bilo ispeći kukuruz kokičar u loncu s malom količinom ulja i na kraju ih malo posoliti ili u aparatu za kokice koji ih peče na vazduh.