Sastojci:
- 1 suvi kvasac
- 100 ml. mleka
- 1 kašičica šećera
- 100 gr. krompira
- 50 gr. masti
- 350 gr. brašna
- 2 jaja
- 150 gr. šunke
- 100 gr. kačkavalja
- 100 gr. kisele pavlake
- so
Priprema:
U mlako mleko stavite kvasac, šećer i kašiku brašna. Promešajte i ostavite desetak minuta da nadolazi. Zatim tu smesu stavite u vanglicu, dodajte mast, jaja, so, krompir koji ste izgnječili i malo prohladili. Zatim dodajte brašno i malo mleka ako je potrebno. Zamesite glatko testo i ostavite da nadođe. Šunku i kačkavalj iseckajte na kockice, pomešajte sa kiselom pavlakom. Testo zatim razmesite i razvucite oklagijom, pa ga isecite na pravougaonike. Stavite nadev pa zavrnite sa strane i urolajte kao palačinku, a krajeve malo zalepite. Piroške pecite u dubokom ulju.
add a comment