Predstavljamo vam jedan lagan i jednostavan recept koji je idalan za svaki ručak.
Sastojci:
– 300 g vrganja
– 1 glavica luka
– 2 kašike ulja
– 2 krompira
– 1 šargarepa
– 1 kašika suvog biljnog začina
– 1 čen belog luka
– so, biber
– 100 ml belog vina
– 700 ml vode
– 100 ml kisele pavlake
– peršun
Priprema:
Vrganje očistite, isevite na listiće, kratko blanširajte i ocedite. Na zagrejanom ulju propržen iseckan luk, dodajte šargarepu isečenu na kockice i vrganje. Sve zajedno kratko dinstajte nalivajući vodom. Nakon toga umešajte krompir isečen na kockice, izgnječeni beli luk,suvi biljni začin, so i biber, pa nastavite dinstanje još 10 minuta. Dodajte vino, vruću vodu, kratko prokuvajte, a na kraju umešajte kiselu pavlaku. Pre posluživanja čorbu pospite iseckanim peršunom.
add a comment