Zanimljivosti

Čokoladni makaroni s premazom od čokolade

Ukusni hrskavi kolačići premazani kremom od tamne čokolade nastaju za svega 30 minuta!

Foto: Promo

 

Potrebno za smjesu

250 g šećera u prahu

200 g čokolade

125 g oljuštenih suvih badema

3 kom bjelanjaka

1 prstohvat soli

Potrebno za kremu

100 ml vrhnja za šlag

100 g nestlé dessert corsé

Priprema

Prethodno zagrijte rernu na 180°C.

Razlomite čokoladu u komadiće i rastopite na pari.

Pomiješajte 200 g šećera u prahu i naribane bademe. Dodajte otopljenu čokoladu i dobro promiješajte.

Tucite bjelanjke dok ne stvrdnu, uz prstohvat soli. Zatim pomalo dodavajte preostali šećer i neprestano tucite dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu. Lagano umiješajte u gornju smjesu.

Čajnom kašikom stavite smjesu na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 12 minuta. Nakon pečenja malo ohladite te dodajte kremu.

Kremu pripremite na način da rastopite čokoladu na pari uz postupno dodavanje slatkog vrhnja. Kremu treba namazati dok je još topla.

Vaši kolačići po odličnom Gastro receptu su spremni za posluživanje!