Ovaj ukusni kolač se priprema vrlo lako i brzo, bez pečenja, a krajnji rezultat će vas oduševiti.
Foto: Promo
Sastojci za podlogu:
300 grama keksa
100 grama maslaca
Za krem:
450 grama krem sira
350 ml slatke pavlake
2 krem fixa
100 grama čokolade (tamna ili mliječna)
150 grama šećera u prahu
1 želatin fix
6 kinder bueno čokoladica
Priprema:
Za podlogu pomiješajte mljeveni keks sa otopljenim puterom. Dobijenom masom prekrijte dno kalupa za torte. Dobro prstima izgnječite keks, kako bi podloga bila kompaktna.
Za krem pomiješajte sir sa 75 grama šećera. Posebno umutite slatku pavlaku sa krem fixom i preostalih 75 g šećera.
Čokoladu otopite, a kinder bueno isjeckajte.
Pomiješajte sir i pavlaku i u smjesu dodajte otopljenu čokoladu i dobro sjedinite. U ovaj krem možete dodati želatin kako bi bio čvršći.
Kremom ispunite kalup za torte preko podloge. Stavite ga u zamrzivač da se dobro ohladi.
Na kraju tortu dodatno ukrasiti slatkom pavlakom, čokoladom i kinder bueno komadima.