Lifestyle

BRZO I LAKO: Napravite sami SALATU OD ZELENOG SOČIVA kao iz restorana

Za sve ljude koji vode računa o svojoj ishrani Sandra Đuretić, poznatija kao Bakina vanglica, predstavlja specijalitet – salatu od zelenog sočiva koja je ukusna, hranljiva i lako se sprema. 

Ovaj recept sa sočivom može biti obrak, a može biti i dodat, tj salata uz glavno jelo.

201490050_519092922860866_9065567490435281574_n.jpg

Sastojci:

  • 100g zelenog sočiva
  • 300g čeri paradajza
  • Mirođija
  • Maslinovo ulje
  • So i biber
  • Sok od pola limuna

Priprema:

Skuvajte sočivo. Čeri paradajz stavite u vatrostalnu posudu, zatim prelijte sa malo maslinovog ulja i pecite na 200 stepeni oko pola sata ili dok paradajz ne porumeni.

Kada ste pomešali paradajz i sočivo dodajte svežu mirođiju, još malo maslinovog ulja, sok od limuna, so i biber i uživajte u fantastičnom ukusu.

Za još zanimljivih recepata posetite Instagram profil – Bakina vanglica. 

Foto: Instagram