Lifestyle

Brz i ukusan obrok: Brokoli u bešamel sosu zapečen u rerni

Ako želite da vam i deca jedu povrće, onda isprobajte ovaj recept za brokoli.

Meso napravite po želji.

Sastojci:

2 šake brokolija
kačkavalj (po želji)

Za bešamel:

2 kašike ulja ili kašika putera
kašika brašna
2 dl mlakog mleka
so

Priprema:
Da biste napravili bešamel sos stavite puter ili ulje u tiganj. Kada se zagreje doda se brašno uz konstantno mešanje. Odmah posle brašna dodajte mleko i to se krčka na laganoj vatri 5-10 min. dok se ne sjedini. Sve vreme mešate. Posolite po ukusu.
Brokoli se kratko blanšira. Zatim ga stavite u vatrostalnu činiju, prelijete bešamel sosom i preko toga narendate kačkavalj. Zapeče se u rerni kratko nekih pet minuta samo da kačkavalj uhvati koric