Lenje knedle se obično serviraju sa šlagom, posute maslacem ili prženim mrvicama, sa šećerom i cimetom.
Sastojci:
250 g belog sira
100 g maslaca
250 g brašna
1 jaje
malo soli
Priprema:
Pripremite posudu sa vodom i dodajte so, kao i kod kuvanja testenine. Pripremite testo za knedle tako što ćete pomešati beli sir, brašno i celo jaje. Dodajte malo soli. Testo treba da formira kompaktnu masu i da se ne lepi za ruke. Ako je još uvek lepljivo, možete dodati još malo brašna. Podelite testo na tri jednaka dela i formirajte duge valjke. Nežno poravnajte testo i isecite dijagonalno na male komade od dva centimetra. Ubacite komade u ključalu vodu. Kuvajte ih 2-3 minuta nakon što se pojave na površini. U međuvremenu, pripremite tiganj. Stavite maslac i istopite ga na laganoj vatri. Dodajte mrvice hleba u rastopljenom maslacu i sačekajte da lagano porumene.