Osim što je vrhunska glumica, Dušanka Stojanović Glid je i vrsna kuvarica.
Kaže da kuva više od 30 godina, a kao omiljenu poslasticu koju pravi izdvaja Bingo kocke, čiji je recept otkrila u emisiji „Praktična žena“.
Sastojci za koru:
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 5 kašika šećera
- 3 kašike ulja
- 10 kašika oraha
- 1 kašika kakao praha
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za kremu:
- 1,5l mleka
- 250g šećera
- 4 pudinga od vanile
- 4 kašike gustina
- 250g margarina
I još:
- 150g mlevenog keksa
- 150g otopljene čokolade
- 500g šlaga
- 1 čaša gaziranog soka od pomorandže
- 200g čokoladnog keksa sa pomorandžom
- 200g keksa
Priprema:
Prvo pravimo koru. Belanca ulupajte sa šećerom, pa lagano dodajte ostale sastojke i žumanca. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
Zatim pravimo kremu. 1l mleka stavite da proključa, a u ostalih 500ml mleka dodajte puding, gustin i šećer i promešano sipajte u proključalo mleko i kuvajte na laganoj vatri dok se krem ne zgusne. U ohlađeni krem umutite margarin i taj krem podelite u tri dela. U prvi deo dodajte mleveni keks, u drugi otopljenu čokoladu, a treći ostaje žut. Sada ređate na sledeći način:
- kora koju poprskate sa malo gaziranog soka od pomorandže
- krema sa keksom
- čokoladni keks umočen u mleko
- krema sa čokoladom
- keks umočen u gazirani sok
- žuta krema
- šlag umućen sa 500ml kisele vode
Kolač dobro ohladite pre sečenja.