Pre nego što su se pojavili recepti za razne moderne čizkejkove, naše bake su ih već odavno pravile u kombinaciji sa raznim voćem koje im je bilo dostupno.
Topi se u ustima, a pri svakom zalogaju osećate kremasto- kiselkasti ukus koji vam miluje nepca, a što je najvažnija lako se sprema.
Sastojci za podlogu:
- 120g brašna
- 100g masti (može i margarin)
- 50g šećera
Fil:
- 500g sremskog sira (može i krem sir)
- 2 jaja
- 100g šećera
- 4 jabuke
Gornji sloj:
- 80g kokosa (mogu i orašasti plodovi)
- 50g masti ili margarina
- 80g brašna
- 50g šećera
Priprema:
Pomešajte sastojke za podlogu, umesite testo i utisnite na dno pleha. Zatim pomešajte sir, jaja i šećer i tom kremom premažite koricu. Jabuke isecite na tanke kriške i poređajte preko krema. Rukama pomešajte smesu za gornji sloj, tako da dobijete mrvičastu masu i njome prekrijte jabuke, te pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.
Za više ukusnih i lakih recepata zapratite profil Bakina Vanglica na Instagramu.
add a comment