Sigurni smo da će vam se svidjeti ovaj recept koji dolazi iz bakine kuhinje.
Foto: Promo
Potrebno je:
– 300 g šunke
– 200 g kisele pavlake
– ulje
– 1/2 praziluka
– 1 paprika
– biber
– suhi začin
– 2 jaja
– 200 g sira
– rezan stari hljeb
– 1 paradajz
– 3 čena bijelog luka
– malo kačkavalja
Priprema:
Kriškama hljeba skinuti koricu.
Na ulju propržiti sjeckan praziluk i papriku pa dodati na kockice isjeckanu šunku, bijeli luk, začin, biber i paradajz. U to dodati sir i jedno jaje.
Na dno pleha staviti pek papir, pa poredati kriške hljeba jednu do druge.
Odozgo istresti sav fil pa preko ponovo staviti kriške hljeba.
U činiju razbiti preostalo jaje dodati pavlaku i malo mlijeka pa time preliti musaku i odozgo narendati malo kačkavalja.
Peći na 200 stepeni oko 40 – 45 minuta.