Showbiz

Gile konkretno pomogao žrtve poplava

I dok mnogi sa estrade svoju pomoć svode na to da po Facebooku i Instagramu pričaju kako treba pomoći kako je to najbolje učinitiovako ili onako … ima onih i koji rade i djeluju.

Jedan od poznatijih humanitaraca na našoj estradi je Amar Gile Jašarspahić, koji sa svojim menadžerom Tonijem uvijek prepozna i odazove se da pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

Tako je bilo i ovih dana, dok naša zemlja proživljava neviđenu kataklizmu i humanitarnu katastrofu nakon poplava koje su pogodile područje Jablanice, Kiseljaka i okolnih mjesta.

Prvi koji su priskočili  u pomoć unesrećenima je ekipa iz organizacije Pomozi.ba, što su i Gile i Toni prepoznali, pa su svoju cjelokupnu zaradu od koncerta koji je održan u klubu Aqua u Sarajevu zajedno sa upravom ovoga kluba uplatili na račun ove organizacije.

  • Iz Aque su nam rekli da su razmišalji da odgode ovaj nastup Gileta ali smo u dogovoru sa njima došli do toga da je najbolje da se koncert održi a da cjelokupnu zaradu uplatimo organizaciji Pomozi.ba – rekao nam je Toni te je dodao: kada su nam iz kluba Aqua predložili ovu incijativu nismo se dvoumili ni trenutka jer dok mnoge naše kolege još uvijek razmišljaju šta i kako mi smo željeli konkretno da pomognemo. Ovo nije prvu put ali budite sigurni da nije ni zadnji da ćemo uputiti pomoć onima kojima je potrebna.

Gile je i ovu gestu prokomentarisao na sebi svojstven način:

  • Dabogda pomoć na ovakav način nikada i nikome ne trebala, ali nažalost ne živimo u idealnom svijetu i svaki put kada imam priliku da pomognem ja se rado odazovem. Koliko god puta čuli stvarno je tako ali „naša marka, nekome znači puno“ znači, donirajte i učinite nekome život makar na tren ljepši jer i onako nećete ništa sa sobom ponijeti – rekao je on, te se zahvalio svima koji su prepoznali ovu njihovu inicijativu te posjetili i napunili klub Aqua te noći gotovo do posljednjeg mjesta.

 

video by Aqua