Paparazzo

„Greškom su me proglasili mrtvom“: Ovoj pjevačici desilo se ČUDO: „Kada čovjek vjeruje u Boga, sve je moguće“

64views

Djetinjstvo ove preslatke djevojčice sa fotografije bilo je izuzetno lijepo sve dok se prije nekoliko godina nije dogodila saobraćajna nesreća koja joj je preko noći promijenila život.

Pjevačica Danica Balabanović preživjela je tešku saobraćajnu nesreću na motoru iz koje je jedva izvukla živu glavu.

0A0A1242

Nakon nesreće ljekari su greškom konstatovali njenu smrt, međutim, prava borba je tek uslijedila. Danica je 45 dana provela u komi.

-Neposredno pred odlazak na veliku turneju sa Željkom Šašićem, pozvao me je prijatelj da se provozamo motorom. Iako mi je baka uvijek govorila da ne sjedam na motor, nisam je ni tog puta poslušala. Doživjeli smo težak saobraćajni udes na kom mi je konstatovana smrt -rekla je pjevačica i dodala da njena porodica nije mogla da se pomiri sa tim.

Moja baka nije vjerovala da mene više nema, i pri opraštanju osjetila je da sam topla ispod pazuha. Srećom, poslije toga krenule su tri reanimacije, a nakon što sam se da kažem „vratila“, bila sam u komi 45 dana sa 22 preloma– istakla je Danica.

danica balabanovic

Težak period pregurala je uz pomoć jake volje, kao i njenih najdražih koji su svo vrijeme bili uz nju.

Moja dijagnoza je bila invalid i ljekari su mi rekli da ako uspijem da hodam uz pomoć štaka da budem presretna. Iz bolnice sam izašla 6. septembra i uz uporne vježbe i Božiju pomoć, već sam pjevala za Novu godinu-istakla je Danica koja se nedavno našla i na filmskom platnu.

Riječ je o ostvarenju producenta i scenariste Alekse Balaševića koje je nagrađeno na nekoliko festivala u zemlji i Evropi, a u kojoj glume pjevačice Maja Berović i Danica.

Ovakva vrsta filma mi je donijela veliko iskustvo i radost. Ne znam šta će biti u budućnosti, ali mi je jako drago što sam završila u baš u tom filmu. Do skoro nisam bila svjesna da ću biti na filmskom platnu, negdje tek sad dolazim k sebi -istakla je Danica.

0A0A1269
Foto: Privatna arhiva/Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić/Grand.online