Lifestyle

Zlata Petrović progovorila o modnim promašajima

420views

Pjevačica Zlata Petrović tvrdi da svaka žena zna šta joj najbolje stoji, šta treba da prikrije, a šta da istakne na sebi, te shodno tome i treba da bira garderobu, umjesto da slijepo juri za modnim trendovima!

 

Da li slijepo pratite modne trendove ili ono što je moderno prilagođavate svojim potrebama?

– Vidi se uvijek kad nastupam da nisam neki rob mode, znam sebe i, kao i svaka žena, znam šta treba da prikrijem, a šta da istaknem na sceni, pa shodno tome i biram garderobu, bez obzira na to da li je u trendu ili nije. Što se tiče tih nekih trendova, nikada nisam vodila računa o tome. Meni je nebitno gdje sam kupila nešto u čemu se osjećam prijatno, da li na pijaci, kod Kineza ili u nekom luksuznom butiku – kako kad! Kupim ja i firmirane stvari često, ali mi se mnogo puta desilo kada kupim neku takvu stvar i donesem je kući, da poslije stoji godinama tako, pa ja shvatim da sam bez veze bacila pare na to. Sve je to kod mene stvar nekog trenutka gdje i šta kupujem!

 

Koja boja preovladuje u vašem ormaru?

– Bijela. To je boja koju mnogo volim. Takođe, neke roze nijanse i ciklama boja. Tim tonovima se uvijek vraćam. Isto tako, podrazumjeva se da će crno uvijek i u svakoj prilici da prođe!

 

Da li imate provjerenu kombinaciju za svaki dan?

– Ja sam stalno u patikama, trenerkama, farmerkama… Nisam od onih kojima je štikla obavezna! Na ulicu izlazim kao i svi drugi ljudi u nekom opuštenijem izdanju, a kada baš mora, onda i ta štikla bude uz neku adekvatnu garderobu, koja je uska i ide malo više uz tijelo.

6bf43195a7d752d2898237a33d2bd880cda1adf7Foto: Z. K. Munja

Imate li modni fetiš?

– Nemam pojma, pravo da vam kažem. Meni je najvažnije da neko umije da iznese to nešto što mu pričinjava zadovoljstvo da nosi, sve ostalo je manje bitno!

 

U kom modnom stilu sebe ne vidite i šta nikada ne biste obukli?

– Moram da imam neke transformacije, s obzirom na posao kojim se bavim. U zavisnosti od toga da li sam na svadbi ili u diskoteci, moram i odjevno da se prilagodim ambijentu u kojem sam. Moram da mijenjam stilove. Vidim sebe u raznim stilovima, kako situacija nalaže. Jedino, možda, ne volim tu neku upadljivost, smatram da je neumjesno danju prošetati u večernjoj toaleti, pa da se svi za vama okreću zato što ste čudno obučeni. Ne bih, eto konkretno, sebe voljela da vidim usred bijela dana kako šetam u štiklama i nafrakana kao za noćni izlazak.

 

Idete li u kupovinu radije ciljano kada vam nešto treba ili volite da kupujete kad naletite na nešto što vam se dopadne?

– Često mi se dešava da, kada imam cilj i krenem nešto da kupim, ne nađem ništa, a kada sam u prolazu, naiđem slučajno na nešto što mi se dopadne ili što dugo tražim.

oglasila se zlata petrovic nakon skandalaFoto: Z. K. Munja

Sami ili u društvu?

– Sama, prosto zato što ne volim ljudima da oduzimam vrijeme. Polazim prvo od svog mlađeg sina s kojim krenem do grada na neki ručkić ili nešto slično, a meni se usuput nešto dopadne u izlogu, pa svratim da probam, a dijete mi se smara… Mislim da je najbolje kad krenem sama u šoping, jer zašto bih nekome oduzimala vrijeme?!

 

Čije modne savjete uvijek poslušate?

– Nema kod mene pravila, pitam kod kuće sina ili prijateljicu, ali u principu, uvijek na kraju postupim onako kako ja hoću.

 

Koliko se ono što ste na sceni razlikuje od onoga što ste privatno?

– Pa, moglo bi se reći da se dosta razlikuje, mada, zavisno od toga kako to ko posmatra, može da se kaže i da se ne razlikuje uopšte. Privatno sam dosta opuštena i uopšte ne doživljavam sebe kao drugačiju od ostalih ljudi, dok na sceni opet osjećam neku vrstu odgovornosti da se pojavim u izdanju koje to od mene moja publika očekuje. To zahtjeva jednu posebnu vrstu odgovornosti. Doduše, ja sam i privatno dosta odgovorna. Ne može sve da se vidi u pojavljivanju od tri minuta, koliko obično imamo kad se predstavljamo pjesmom na sceni.

zlata petrovic foto privatna arhiva ok 9Foto: Privatna arhiva Z. Petrović

Za šta ne žalite da izdvojite velike sume novca, a za šta vam je žao?

– Nije mi žao da izdvojim za sve što ide u kuću, ja na to najviše volim da potrošim, više nego na garderobu! Tu ne pravim nikakav kompromis za sve što mi se svidi i što mi je potrebno u kući. A ako treba da izdvojim nešto za čime zažalim – evo, recimo uvijek mi je žao novca koji trošim na automobil, kao sad što moram da ga registrujem ili bilo šta vezano za to, a opet, zbog posla mi je važno da imam neki jači automobil i da dajem pare i na sve što ide uz to, koliko god mi ponekad bude žao zbog toga.

 

Da li vam se desilo da ste kupili nešto što ste kasnije obukli jednom ili nijednom?

– Dešavalo mi se mnogo puta! Vjerujem i svakoj drugoj ženi! Kod mene je to najčešće slučaj sa stvarima koje kupujem za scenu. Tako to obučem jednom ili eventualno dva puta, i gotovo, odmah će neko da kaže – eno je nosi jedno te isto više puta, ako se desi da to obučem još negdje. Stvarno je tako!

 

Obično se kaže da žene šopingom prevazilaze probleme, da li je i s vama takav slučaj?

– Svi mi u podsvjesti to tako radimo, dakle, nismo ni svjesni da na taj način pokušavamo da prevaziđemo ta neka naša sitna nezadovoljstva…pa, trk u šoping, da nam bude ljepše… Međutim, koliko puta sam u tako nekom neraspoloženju napravila grešku! Pa, ja sad baš neću da kupim nešto kad sam neraspoložena, već pokušavam da uvijek šopingujem u odličnom raspoloženju… S vremenom to čovjek nauči!

zlata petrovic foto privatna arhiva ok 12Foto: Privatna arhiva Z. Petrović

Pogađaju li vas kritike tzv. modnih žirija?

– Ma, ne… Ko je kompetentan da donosi takve sudove?! Ukusi su različiti, a lijepo je vidjeti da je neko dobro obučen. No, to je sve stvar ličnog doživljaja, nekom se sviđa jedno, nekom nešto drugo… Često mi se dešavalo da se posavjetujem sa tim stručnjacima, pa da me slikaju i dobijem neku groznu ocjenu, a desi se da obučem nešto najobičnije i da mi daju lijepu ocjenu. Ne znam da li je to sve pravo ocjenjivanje, sve je to relativno. Mnogo puta sam vidjela i sama neke žene lijepo obučene – nemamo mi isti ukus i ne razmišljamo svi isto, tako da ne obraćam pažnju na to…

 

Da li obraćate pažnju na detalje?

– Možda su ti detalji čak i bitniji! Njih čak uspijem da iskombinujem više puta, a da to niko ne primjeti. Dakle, sa tih nekoliko detalja i malo mašte može svašta da se napravi, prema tome, oni su bitniji od same odjevne kombinacije koju nosite.

zlata petrovic foto munja ok 10Foto: Z. K. Munja

Volite li da eksperimentišete sa frizurom, šminkom, generalno imidžom?

– Često sam se mijenjala vizuelno, a i lijepo je promjeniti nešto, čak i kad vam je to trenutno i neko najjlepše izdanje. Umije da dosadi… Imala sam dugu kosu, i nadogradnju, i tako mi se u to vrijeme dopadalo… Onda sam se ošišala i niko mi nije vjerovao od mojih prijatelja da neću opet vrlo brzo da nadogradim kosu. Dugo sam imala kratku kosom i sad sam zadovoljna sa dugom, a čujem i komentare drugih ljudi, tako da se spojilo i jedno i drugo. Stoji ono pravilo da žena, kad hoće nešto da promjeni na sebi, počinje od frizure. Jedino više ne bih eksperimentisala sa bojom kose, iako sam imala i pramenove, i bila crvena, i štošta drugo. To sam negdje usput shvatila. Crnka sam i kraj!

 

Foto: Z. K. Munja/ Privatna arhiva Z. Petrović,
Autor: N. Pantelić/Grand.online