Paparazzo

Harala je scenom devedesetih, a onda se nakon razvoda braka borila sa alkoholizmom

538views

Pjevačica Ivana Banfić uspešno je gradila muzičku karijeru i devedesetih godina postigla veliku popularnost, a onda je odjednom riješila da se povuče iz javnosti i započne novi život.

Ivana Banfić iza sebe ima turbulentnu životnu priču, a nakon brojnih nedaća promijenila je život iz korjena i otišla na selo gdje je pronašla svoj mir i gdje sada uživa u prirodi i sa životinjama.

Ona je u jednom periodu svog života bila zavisna od alkohola, zbog čega je potražila stručnu pomoć.

Naime, nakon kraha braka sa menadžerom Robetrom Magićem, koji je trajao dvanaest godina, Ivana je utjehu pronalazila u alkoholu, ali je brzo shvatila da je u kandžama bolesti zavisnosti, te je započela liječenje na jednoj klinici 2005. godine.

Pored ljekarske pomoći, Ivana je spas pronašla i u Indiji, o čemu je jednom prilikom i sama govorila.

„Tamo mi se desio lični rast – ta zemlja potpuno je srušila moj ego razmažene zvijezde u koju sam se polako počela pretvarati – proputovanje Indijom spustilo me na Zemlju, shvatila sam da nisam ništa posebno, da nisam nikakva diva…“, pričala je svojevremeno pjevačica.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivana Banfić I Bee (@ivana_banfic_ibee)

Nakon svega, sreću je pronašla na selu gdje živi sa svojom porodicom.

„To je bila odluka mog supruga i mene. Osjetili smo da nas grad melje. Volimo prirodu, ja volim bube, ptice, volim da grlim drveće. To je bilo zaista jedno životno iskustvo. Naučila sam da cjepam drva, koje pečurke nisu otrovne. Mogu da preživim gdje god hoćete. Sada mogu da spavam na travi i vili sa pet zvjezdica podjednako isto. Željela sam da vidim kako žive ljudi na selu, a ne samo da budem okružena estradom. Kada su me vidjeli na selu prvo su se šetali oko moje kuće da vide da li sam to ja. Kada bi me vidjeli u gumenim čizmama i da farbam ogradu, bili su šokirani. Ja sam im rekla: ‘Umjesto da idem na seanse i kod psihoterapeuta, ja farbam ogradu’. Sada su se već navikli na mene. Svi su predivni“, ispričala je Ivana Banfić, prenosi „Blic„.

Ivana je sada ponovo posvećena svojoj muzičkoj karijeri, te redovno nastupa širom Balkana.

 

foto – IG/ivana_banfic_ibee