Showbiz

Slijedeće sedmice – 30 godina “Festivala ljubavi” u Bihaću

Nije mala stvar nabrojati 30. godina, a tek kada je iza tebe 30 godina uspješnog rada i postojanja, onda nam ne preostaje ništa drugo nego da kažemo … “Svaka čast”.

U vrijeme dok ova vrsta scenskog predstavljanja novih pjesama polako odumire na cijelom Balkanu, Festival narodne muzike u Bihaću ovih dana slavi svoj 30. rođendan. Već trideset godina svakoga ljeta ljubitelji narodne muzike okupljaju se u Bihaću da bi se družili ali i predstavili nove kompozicije. Mijenjali su se formati i načini prezentacije ali uvijek je bila jedna konstanta zbog koje je ova manifestacija i opstala i preživjela pa postala jedna od najznačajnijih kada je ova vrsta muzike u pitanju, a to je njen organizator čuveni kompozitor Dilvad Felić Dado.

Kada bi Dilvada sada pitali kako je to uspio, on bi vjerovatno skromno odgovorio “da nije samo on zaslužan, da ima pomoć i od …” ali … Dilvade svaka ti čast u ime svih stvaralaca i kompozitora i pjevača, za sve ove godine Bihaćkog festivala – Festivala ljubavi … i da poživimo makar još 30 godina, pa ćemo onda vidjeti šta ćemo 🙂

… a ove godine 0d ponedjeljka 5. avgusta do srijede 7. avgusta na Bihaćkom festivalu nas očekuje …