Sastojci:
- 6 paprika babura srednje veličine
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 6 komada roze krompira srednje veličine
- 100 g dimljene slanine
- 1 veza peršunovog lista
- so i biber po ukusu ulje
- 100 g pavlake za kuvanje – po želji
Priprema:
Paprike oprati i izdubiti im seme sa drškom. Krompir oguliti i narendati. Slaninu, crni i beli luk i peršun sitno naseckati. Narendan krompir posoliti i dodati mu slaninicu, crni i beli luk, peršun i malo ulja. Ukoliko Vam ne smeta dobro je dodati nešto više sveže mlevenog bibera, jer se odlično slaže i daje bitnu dimenziju ovom jelu. Na kraju sve dobro izmešati. Ovako spremljenim krompirom lagano puniti paprike i ne sabijati ga mnogo i tvrdo, već ostaviti da u paprici bude malo rastresit. Napunjene paprike složiti u zamašćen pleh, a viškom krompira (koji je poželjan) popuniti praznine između paprika. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, 45 minuta. Paprike pokriti alu-folijom, a posle 30-tak minuta foliju skinuti i peći dalje da se lepo zapeku i dobiju boju. Kada su paprike pečene, po želji ih možete zaliti sa pavlakom za kuvanje i vratiti u rernu još 10-tak minuta. Ja ih češće pravim bez pavlake, iako su lepe su na oba načina. Zato isprobajte sami, preporučuje Zadovoljna.rs.