Lifestyle

RAPSODIJA UKUSA: Punjene paprike sa krompirom

Sezona paprika je u toku, a mi vam predstavljamo recept za ručak po svačijoj meri.
Ne koštaju mnogo, a jednostavno i brzo se spremaju, a kako je sezona paprika u toku mi ih iskreno preporučujemo- sad ili nikad!ratatouille-g9405acf66_1920.jpg

Sastojci:

  • 6 paprika babura srednje veličine
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 6 komada roze krompira srednje veličine
  • 100 g dimljene slanine
  • 1 veza peršunovog lista
  • so i biber po ukusu ulje 
  • 100 g pavlake za kuvanje – po želji

stuffed-pepper-g7b0324f4f_1920.jpgPriprema:

Paprike oprati i izdubiti im seme sa drškom. Krompir oguliti i narendati. Slaninu, crni i beli luk i peršun sitno naseckati. Narendan krompir posoliti i dodati mu slaninicu, crni i beli luk, peršun i malo ulja. Ukoliko Vam ne smeta dobro je dodati nešto više sveže mlevenog bibera, jer se odlično slaže i daje bitnu dimenziju ovom jelu. Na kraju sve dobro izmešati. Ovako spremljenim krompirom lagano puniti paprike i ne sabijati ga mnogo i tvrdo, već ostaviti da u paprici bude malo rastresit. Napunjene paprike složiti u zamašćen pleh, a viškom krompira (koji je poželjan) popuniti praznine između paprika. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, 45 minuta. Paprike pokriti alu-folijom, a posle 30-tak minuta foliju skinuti i peći dalje da se lepo zapeku i dobiju boju. Kada su paprike pečene, po želji ih možete zaliti sa pavlakom za kuvanje i vratiti u rernu još 10-tak minuta. Ja ih češće pravim bez pavlake, iako su lepe su na oba načina. Zato isprobajte sami, preporučuje Zadovoljna.rs.

Foto: pixabay