Lifestyle

SAVRŠENSTVO ZA VIKEND: Grašak na bakin način

Sigurno da vikendom imate više vremena da provedete u kuhinji, ali zašto kada uz minimalno vreme, možete da imate savršen ručak “na kašiku”?

Grašak sa svinjetinom je idealan izbor za celu porodicu!

241666711_2667290440242688_7598570459978658740_n.jpg

Sastojci:

  •  crni luk
  • 2 čena belog luka
  • malo ulja
  • pakovanje garška
  • 500g svinjetine
  • 3 šargarepe
  • 1 peršun
  • 2 krompira
  • kašika brašna i kašika slatke mlevene paprike
  • so, biber i suvi začin po ukusu

Priprema:

Na crnom luku sa malo ulja izdinstajte seckanu svinjetinu uz dodavanje malo po malo vode. Dinstajte oko pola sata. Zatim dodajte šargarepu, celer i peršun i na kraju dodajte krompir, krupnije sečen. Začinite solju, biberom i suvim začinom i nalijte vodom. Kuvajte još oko pola sata. Na kraju na tiganju napravite zapršku od malo ulja, brašna i paprike, nalijte grašak i ugasite. Ako ne volite zapršku, naravno da možete da je izostavite, ali verujte mnogo je ukusnije ako je ipak stavite. Prijatno!

Za još recepata zapratite Bakinu vanglicu na Instagramu.

Foto: Instagram