Sastojci:
- crni luk
- 2 čena belog luka
- malo ulja
- pakovanje garška
- 500g svinjetine
- 3 šargarepe
- 1 peršun
- 2 krompira
- kašika brašna i kašika slatke mlevene paprike
- so, biber i suvi začin po ukusu
Priprema:
Na crnom luku sa malo ulja izdinstajte seckanu svinjetinu uz dodavanje malo po malo vode. Dinstajte oko pola sata. Zatim dodajte šargarepu, celer i peršun i na kraju dodajte krompir, krupnije sečen. Začinite solju, biberom i suvim začinom i nalijte vodom. Kuvajte još oko pola sata. Na kraju na tiganju napravite zapršku od malo ulja, brašna i paprike, nalijte grašak i ugasite. Ako ne volite zapršku, naravno da možete da je izostavite, ali verujte mnogo je ukusnije ako je ipak stavite. Prijatno!
Za još recepata zapratite Bakinu vanglicu na Instagramu.
add a comment