Sastojci
- 300g mleka
- 200ml vode
- 1 sveži kvasac
- 3 jaja
- 200ml ulja
- 1 kašika soli
- 1 kašika šećera
- Oko 900g brašna
Dodatak:
- 300g kulena sitno seckanog
- 300g krem sira
Priprema
U mlako mleko izmrvite kvasac, dodajte šećer i kašiku brašna i ostavite dok kvasac ne proradi. U vanglicu sipajte oko 800g brašna, napravite rupu u sredini, sipajte mlaku vodu, 2 umućena jaja, ulje, so i nadošli kvasac.
Umesite glatko testo i dodajte još brašna ako treba. Testo ostavite oko sat vremena na toplomkako bi naraslom. Nakon toga, testo premesite, podelite u 4 jufke, razvaljajte oklagijom i isecite za kiflice.
Filujte kiflice kulenom i krem sirom i urolajte te stavljajte na pleh. Ostavite u plehu još 20 minuta, premažite ih preostalim jajetom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 do 20 minuta.
Prijatno, poručuje vam Bakina vanglica i portal Grand. Online.
add a comment