Lifestyle

RECEPT DANA: Malo drugačije tavče gravče

  • pasulj – 500 g
  • crni luk – 3 kom.
  • zelena paprika – 2 kom.
  • zelena ljuta paprika – 1 kom.
  • paradajz – 2 kom.
  • šargarepa – 2 kom.
  • koren celera – 1 kom.
  • koren paškanata – 1 kom.
  • slatka aleva paprika – 1.5 kašika
  • lovorov list – nekoliko
  • peršun
  • ulje
  • so
  • biber

NAČIN PRIPREME

Pasulj potopiti preko noći, pa kuvati u dubljoj šerpi. Naseckati 1 crni luk, šargarepu, koren celera, koren paškanata i dodatimo u šerpu. Dodati 1 paradajz isečen na polovine.

Očistiti i naseckati paprike, pa i njih dodati u šerpu.

Posoliti, pouljiti, pobiberiti i ostaviti da se kuva. Dodati lovorove listove i crvenu mlevenu papriku.

U tiganju na šporetu propržiti preostali crni luk, da se karamelizuje.

U keramičku posudu izručiti sadržaj iz šerpe, preko naneti proprženi crni luk, posuti seckanim peršunom.

Preostali paradajz iseći na kolutove, pa poređati po vrhu. Posoliti i pobiberiti.

Poklopiti i peći 40 minuta na 250 stepeni C.

Posuti seckanim peršunom i mladim crnim lukom.

PRIJATNO!