Showbiz

Pobornik domaće kuhinje i zdrave ishrane Neda Ukraden otkrila šta se nalazi na njenom MENIJU!

Iako vlada mišljenje da se estradne ličnosti uglavnom hrane po restoranima, pevačica Neda Ukraden, osim što odlično peva ne krije i da se isto tako dobro snalazi i u kuhunji.

Ona je jednom prilikom izjavila kako je domaćinsku crtu nasledila od svojih roditelja, kao i da najviše uživa u kuvanoj hrani jer šmek domaće kuhinje ne može ni sa čim da se poredi.-Prevashodno volim da spremam dalmatinska jela, jer potičem sa tog podneblja, ali riba i povrće takođe su redovno na mom meniju. Sve što volim da spremam, to volim i da jedem. Veliki sam gurman i uživam u dobro spremljenom obroku. Nastojim da jedem uglavnom lešo hranu, izbegavam prženo i pečeno meso. Kada kuvam, akcenat bacam na veliku upotrebu začinskog bilja. Naime, naučila sam da se nana upotrebljava u raznim sosovima, zatim da se ruzmarin koristi uz pečenje, a ne samo na reveru kada je neka svadba u pitanju, kao i da je bosiljak vrlo praktičan kada se spremaju neki sosovi. Takođe, isključivo koristim maslinovo ulje i ulje od koštica grožđa- ispričala je Neda svojevremeno i dodala kako ne konzumira alkohol, slatkiše, cigarete kao ni gazirane napitke.

– Svakodnevno unosim velike količine povrća u svoj organizam i obavezno je da na tanjiru budu tri boje povrća – bela, zelena i crvena. Vitamini su mi neophodni da bih funkcionisala kako sam navikla, pa ne zaobilazim ni sveže salate. Jutro ne počinjem bez čaše mlake vode i pola grejpfruta. Kada idem na putovanja, obavezno sa sobom nosim i grejp, jer dešava se da ga nemaju u hotelima, a ja bez njega ne mogu. Kada je meso u pitanju, dolaze u obzir piletina, ćuretina i govedina. Kada se jednom naviknete na pravilan režim ishrane, zaista je lako uživati u tome. Proputovala sam više od pola sveta, i sviđa mi se nekoliko tipova kuhinja. Od japanskog sušija, preko francuskih sosova, do italijanske hrane, sve mi odgovara. Ipak, frnancuska hrana je ono čemu dajem prednost u svakom trenutku – objašnjava popularna pevačica.

Ukoliko je i vama ova Nedina priča otvorila apetit, ne brinite jer u nastavku možete pročitati njena dva predloga za današnju trpezu.

Lagani u ukusni file od lososa za koji vam treba tek nekoliko sastojaka Nedin je prvi izbor, a priprema je brza i laka.

Filei marinirani u maslinovom ulju, limunu i belom luku peku se na pločama, koje nije potrebno uljiti – kao prilog servira se lešo krompir ili blitva.

Posle glavnog jela možete se zasladiti voćnom salatom “A la Neda”. Sitno iseckati voće po želji, posuti sa malo soka od limuna, da voće ne promeni boju, dodati malo meda, zatim likera od badema ili malo konjaka na kraju, posuti cimetom.

Foto: Instagram