PRSTE DA POLIŽEŠ Kristina otkriva recept za tradicionalno rumunsko jelo koje ćete obožavati
Pevačice uglavnom ne vole da provode vreme u kuhinji, ali to nije slučaj sa lepom Kristinom Voiku koja svoje slobodno vreme voli da provede spremajući razna jela.
– Sve što vam je potrebno je 500 grama telećeg ili pilećeg mesa, 6 krompira, 4 šargarepe i 2 jajata. Sve ovo stavimo da se kuva, a za to vreme isečemo kisele krastavčiće i crvenu kiselu papriku. Ali pre toga potrebno je da se turšija dobro iscedi, da ne bi puštala vodu.
– Kada se sve dobro skuva i ohladi, na sitne kocke sečemo krompir, šargarepu i teleće meso. Može da se doda i malo graška. S druge strane pravimo majonez za koji će nam biti potrebna dva žumanca, koja smo prethodno obarili i jedno živo jaje koje ćemo u smesu staviti drvenom kašikom.
– U smesu sa jajima dodamo malo ulja, so, senf, a može i malo limunovog soka i sve to izmešamo. Potrebno je da malo majoneza i turšije ostavimo i za dekoraciju. Zatim stavljamo salatu u tanjir i odozgo pokrijemo majonezom i dekorišemo.
– Meni je taj ukus savršen, salata je lagana i može kao predjelo ili kao obrok, zavisi koliko smo gladni – završava Kristina.