Ako želite smršati jedite ovo za doručak.
Kada razmislite o prvom obroku ujutru, verovatno ćete pomisliti na neki teški i masni doručak, jaja, kobasice i tost, to je jedan od najznačajnijih načina za početak vašeg dana. Ali da li ste znali da postoji još bolja opcija?
Probudite se osjetite miris gljiva.
Moglo bi zvučati malo čudno, ali istraživači na Univerzitetu u Minesoti veruju da gljive mogu biti sastojak koji vam nedostaje za vaš snažni doručak. Njihova studija je pratila 32 učesnika tokom perioda od 10 dana. Svakog dana, učesnici su konzumirali ili dva serviranja gljiva ili dva serviranja mlevene govedine.
Oni koji su jeli gljive na doručku osećali su se znatno punije od onih koji su jeli meso za doručak. Ovi nalazi se nadovezuju na istraživanje koje je sprovela Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, koja je utvrdila da pečurke čak mogu dovesti do gubitka težine prilikom zamene mesa.
Pored osećaja sitosti, gljive daju širok niz drugih prehrambenih prednosti. One ne sadrže mnogo kalorija i pune su sa vitalnim hranjivim materijama, poput vitamina D, vlakana, selena i antioksidansa.
Zdravlje na stranu, gljive takođe mogu rasprsnuti ukus na bilo koji obrok. Dakle, ako ste u potrazi za ukusnijim i sitnijim doručkom, gljive mogu biti rešenje! Dodajte ih na omlet ili ih jedite na tost – mogućnosti su beskrajne.