Liv Tajler i njena porodica uživaju u zajedničkim obrocima i zato je glumica rešila da podeli fantastičan recept sa svima. U pitanju su vegetarijanske kuglice koje je napravila po tradicionalnoj recepturi Ning Ma iz Mamalana.
Sastojci:
50 g vermičeli nudli
300 g šargarepe
6 komada mladog luka
malo svežeg đumbira
60 g svežeg korijandera
1/4 kašičice začina (pomešajte mleveni anis, korijander, cimet, sečuanski biber i semenke komorača)
1/4 kašičice belog bibera
200 g brašna
biljno ulje
slatki sos od čilija
Priprema:
Nudle kuvajte prema uputstvima sa pakovanja, a zatim ih ocedite i grubo naseckajte. Ogulite i izrendajte šargarepu, potom sitno iseckajte luk i dodajte u činiju. Đumbir operite pa zajedno sa korijanderom (stabljike i sve) sitno naseckajte, a zatim dodajte u posudu sa isceđenim rezancima. Lagano promešajte. Dodajte prstohvat morske soli, mešavinu pet začina, beli biber, brašno i lagano sjedinite dodajući 150 ml vode, nastavljajući da lagano mešate – nemojte previše jer će kuglice postati guste. U veliki tiganj sipajte dosta ulja i zagrejte na srednju temperaturu (ili koristite fritezu).
Pažljivo ukapajte male kuglice (otprilike 1 kašika) u vruće ulje – ne brinite o tome da li će biti savršeno oblikovani. Kuvajte 4-5 minuta ili dok ne postanu zlatni i hrskavi, a zatim ih iscedite na ubrusu, razdvajajući drvenim štapićima ako se počnu spajati. Držite u rerni da bi ostali topli, dok kuvate preostale kuglice.
Poslužite sa slatkim čili sosom za umakanje.
Izvor: stvarukusa.rs