Lifestyle

Naša preporuka za ukusan ručak – Lovačka šnicla

Kako napraviti ukusne Lovačke šnicle

Foto: Promo

Sastojci:

4-5 šnicli (juneće ili teleće)

5 glavica luka (crveni i crni)

2 čena belog luka

biber

morska so

mljevena paprika

2 dl vode

2 dl vina

2 kašike lanenog brašna

4-5 kašika paradajz-sosa

2 lovorova lista

Za pire:

veća glavica karfiola

2 kašičice putera (ili kašika maslinovog ulja)

morska so

Priprema
1. Za ovo jelo je najbolje koristiti ekspres lonac. Ne samo zato što će tako biti brže gotovo već zato što je moj tata uvek tako spremao lovačke šnicle, a njegove su bile najukusnije.

Crveni i crni luk iseckajte na rebarca. Beli luk na listiće. Šnicle uvaljajte u laneno brašno – ne u mljeveni lan, već u brašno.

2. Ekspres lonac stavite na ringlu i u njemu rastopite mast. Šnicle ispecite s obe strane pa ih izvadite i ostavite sa strane. U istoj masti prodinstajte crveni i crni luk. Kada počne da se cakli, stavite bijeli luk. Promešajte nekoliko puta i začinite solju, biberom i paprikom. Stavite paradajz-sos i sve promješajte. Zatim vratite i šnicle u lonac i lijepo ih ušuškajte u luk. Zalijte ih vodom i vinom. Lično u ovom jeluviše volim belo vino, ali možete da stavite i crno.

3. Zatvorite ekspres lonac i pod pritiskom krčkajte oko 15 minuta. Ako želite da meso postane tako meko da se raspada (ja lično tako najviše volim), produžite krčkanje još pet minuta.

4. Očistite glavicu karfiola, usitnite na cvetove i stavite ih da se kuvaju. Kada karfiol omekša, izvadite ga iz vode i ostavite da se ocijedi. Stavite ga u blender, dodajte malo putera ili maslinovog ulja i soli. I sve izblendirajte.

5. Karfiol i lovačke šnicle možete da spremate paralelno, kako ne biste gubili vrijeme.