Ukusni hrskavi kolačići premazani kremom od tamne čokolade nastaju za svega 30 minuta!
Foto: Promo
Potrebno za smjesu
250 g šećera u prahu
200 g čokolade
125 g oljuštenih suvih badema
3 kom bjelanjaka
1 prstohvat soli
Potrebno za kremu
100 ml vrhnja za šlag
100 g nestlé dessert corsé
Priprema
Prethodno zagrijte rernu na 180°C.
Razlomite čokoladu u komadiće i rastopite na pari.
Pomiješajte 200 g šećera u prahu i naribane bademe. Dodajte otopljenu čokoladu i dobro promiješajte.
Tucite bjelanjke dok ne stvrdnu, uz prstohvat soli. Zatim pomalo dodavajte preostali šećer i neprestano tucite dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu. Lagano umiješajte u gornju smjesu.
Čajnom kašikom stavite smjesu na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 12 minuta. Nakon pečenja malo ohladite te dodajte kremu.
Kremu pripremite na način da rastopite čokoladu na pari uz postupno dodavanje slatkog vrhnja. Kremu treba namazati dok je još topla.
Vaši kolačići po odličnom Gastro receptu su spremni za posluživanje!